Helge Foto: Nicki Twang Helge

Helge

Tilfeldighetene ville ha det slik at jeg traff Alexander Medin i =Oslos lokaler i begynnelsen av April 2013. Han inviterte meg til å prøve å trene yoga, noe jeg først syntes var merkelig, men som over tid skulle vise seg å endre mitt liv totalt. Dette møtet ga meg muligheten til å gjenoppleve en glede, kjærlighet og medmenneskelighet jeg trodde jeg aldri mer ville oppleve. For så mange år hadde jeg vært avhengig av opiater og selv om jeg senere fikk metadon, hadde jeg lite håp på å noensinne blir ”frisk”.

Egentlig hadde jeg gitt opp håpet på å restituere den ødelagte kroppen min og det skadede sinnet mitt. Jeg hadde helt enkelt mistet håpet om å kunne fullføre drømmene mine om en karriere som idrettslærer. Men så treffer jeg da Alexander som tydelig hadde tro på meg og sa til meg om at jeg ville prøve yoga over litt tid så ville alt bli mye bedre. Selv hadde jeg ikke så mye tro på yogaens helbredende krefter, men var villig til å prøve. 

Nå halvannet år ette vårt første møte, har en stabil yoga praksis begynt å sette spor i meg og vist meg at det faktisk er mulig å forandre på gamle mønstre og bygge opp et sunnere og friskere liv. Det største av alt som jeg har opplevd i denne prosessen er at jeg ikke lengre er avhengig av substitutt behandling med metadon fra LAR (Legemiddel Assistert Rehabilitering), men i dag er jeg helt fri!

Hva jeg også har merket er at den yoga praksisen jeg gjør også øker min tilstedeværelse i hverdagen. Det hjelper meg å fokusere i øyeblikket, noe som underletter i mine daglige gjøremål og gjøre det lettere for meg å gjøre konstruktive valg. Nå gleder jeg meg over hverdagens små øyeblikk og har en grunnleggende positiv innstilling til livet.

Nå tør jeg å hvile i de mykere sider av meg selv, jeg har fått oppleve kjærlighet og nærhet igjen, og ikke minst har min yoga praksis hjulpet meg å gi slipp på mye av min angst og depresjon.

Det viktigste jeg har lært er faktisk at jeg må gjøre jobben selv. Ingen andre kan gjøre det for meg. Bare det at jeg er nødt til å stå opp hver morgen, legge meg til rett tid om kvelden, møte opp på matta hver dag og møte meg selv har gitt meg så mye. Det har gitt meg sunne nyttige rutiner igjen, som for eksempel bare det å holde avtaler og gjøre sin plikt.

More in this category: « Siv
Login to post comments

Kontakt oss

Stiftelsen Yoga for livet

Organisasjonsnr: 911 641 488

Styreleder: R. Alexander Medin

Bygdøy allé 16, 0262 Oslo

Telefon: 409 42 008

e-post: ram@puroyoga.no

Sosiale medier

Nyeste bilder på Instagram