Ole Foto: Nicki Twang Ole

Ole

Seks år med heroinavhengighet tok nesten livet av Ole da han ble smittet med hepatitt og delta virus i 1994. Etter en levertransplantasjon i januar 2011 han tok 460 mg metadon daglig for å døyve smertene. Ett år senere var han i stand til å minske dosen til 90 mg, og i juni 2012 besluttet han å kutte ut medisineringen. Etter måneder med smerte lyktes han endelig og han har nå vært helt ren i over to år.

I tenårene ble han utdannet som kokk og har jobbet på hotell, restauranter og i hæren. Han var kokk og kjøkkensjef flere år før han ble hekta på heroin. Fanget av narkotika ble livet hans til et helvete. Etter levertransplantasjonen følte han seg helt tom for krefter og pågangsmot og han trodde aldri han ville gjenvinne sin fysikk og utholdenhet. Etter et år med dedikert yogapraksis føler Ole seg nå frisk som en fisk og like fysisk sterk som tidlig i tyveårene. Før medisinene begynte å ødelegge kroppen hans.

Nå, med gjenvunnet helse og styrke, har Ole startet på et studium ved Høyskolen i Oslo/Akershus, Der han skal utdanne seg til Yrkesfaglærer i Kokk og Restaurantfag. Han studerer også fordypning i yoga ved Puroyoga i Oslo. Ole ønsker å kombinere feltene mat og yoga, til et fremtidig yrkesvalg.

Når det gjelder livet framover så mener Ole at yoga har kommet for å bli og at det er helt uvurderlig å leve uten denne rettesnoren i livet. Det gir meg både stabilitet og styrke, mestringsfølelse og sinnsro. Filosofien som yoga bygger på er en fin kilde til å utvikle mine verdigrunnlag i livet. Yoga for meg handler om å leve sundt og ta de rette valgene, om å ta vare på kroppen og være en ansvarlig medborger i samfunnet. Veien framover er lang og vil kreve sitt. Etterhvert som min egen plattform kommer mer og mer på plass, vil nok dette også handle mye om å kunne hjelpe andre som har vansker i livet, sier han.

Å bruke Yoga som verktøy og rettesnor for å hjelpe folk ut av rus, er et genialt og kraftig virkemiddel. Ole mener at dette er et viktig budskap som bør komme fram.

More in this category: « Fredy Siv »
Login to post comments

Kontakt oss

Stiftelsen Yoga for livet

Organisasjonsnr: 911 641 488

Styreleder: R. Alexander Medin

Bygdøy allé 16, 0262 Oslo

Telefon: 409 42 008

e-post: ram@puroyoga.no

Sosiale medier

Nyeste bilder på Instagram