Siv Foto: Nicki Twang Siv

Siv

Jeg har levd i og med rus omtrent hele livet (faktisk så sant sies, føles det nesten ut som det) Ja, ja nok om det man skal jo ikke gå å dvele om fortiden hele tiden heller. Det er viktigere å komme seg videre og det har jeg gjort! :)

Kan nesten si det så at livet mitt starta på nytt for litt over ett år siden da jeg helt tilfeldig ramla borti yoga eller rettere sagt Alexander Medin. Det er det som er så interessant med livet, man vet ikke hva som skjer dag for dag (Det hadde jo også vært kjedelig).

Tilfeldighetene ville det slik at jeg skulle møte Alexander to ganger den dagen i mai. Han var først å underviste på Safir og senere på et sted som hette Holmen der jeg bodde. Han la merke til meg, og etter klassen kom han og fortalte om prosjektet BITR og lurte på om jeg ville være med? 

Selvfølgelig sa jeg ja, det hørtes jo kjempe interessant ut! Det skulle senere vise seg være den best avgjørelsen jeg har gjort på mange år, og det er faktisk det beste tilbudet jeg noen gang har fått. Det kunne ikke ha kommet mer beleilig, derfor jeg var nesten ferdig med et rehabiliteringsopphold og visste egentlig ikke helt hva jeg ville eller skulle gjøre med livet mitt. Hadde jo selvfølgelig noen drømmer, men er så vant til at det som regel etter en stund går rett i dass.

For meg, som lever et liv med uføretrygd, har hverdagen for det meste bestått av å hente medisiner og senere bare dasse rundt, uten noe særlig mål og mening rett og slett. Men Jippi, sånn er det ikke lengre, og tro meg jeg er glad for det!

Selvfølgelig har jeg hatt mine oppturer og nedturer, men i det siste har det vært mest oppturer. Har lært så utrolig mye om meg selv og fått en mye sterkere selvinnsikt.

I BITR prosjektet har vi fått lære om yogaens filosofi og hvordan vi aktivt integrerer dette i våre liv. Ikke bare gjennom trening, men også gjennom Karma Yoga, veldedighets arbeid for andre, som gir mye mening, og japa, chanting, meditasjon osv. Tro det eller ei, men jeg har lært meg å jobbe, uten å forvente noe tilbake, og det funker!! Uansett så får man alltid noe tilbake på den ene eller andre måten, spesielt når man minst forventer seg det!

Jeg har fått tilbake troen på livet igjen. Før trodde jeg at jeg ikke kunnen noe, nå vet jeg at jeg kan masse! Jeg trodde aldri at jeg skulle begynne å jobbe igjen, men det gjør jeg nå. Jeg trodde aldri at jeg skulle si at jeg er stolt av meg selv, men det gjør jeg nå. Jeg trodde aldri at jeg skulle si at jeg er takknemlig for livet, og det jeg har (min datter ikke minst), men det gjør jeg nå.

Mitt liv har blitt en reise og jeg vil spesielt takke alle medlemmer i første runde av BITR, Alexander og alle de andre fine mennesker jeg har møtt på min vei. Ok ikke minst meg selv som har klart å gjennomføre denne reisen så langt.

More in this category: « Ole Helge »
Login to post comments

Kontakt oss

Stiftelsen Yoga for livet

Organisasjonsnr: 911 641 488

Styreleder: R. Alexander Medin

Bygdøy allé 16, 0262 Oslo

Telefon: 409 42 008

e-post: ram@puroyoga.no

Sosiale medier

Nyeste bilder på Instagram