Boksing Erika Hebbert Larsen Boksing

Boksing

Forrige helg trente vi litt boksing. Ikke for å bli bedre til å slåss, men for å leke og kjenne på tilstedeværelsen i livet. Utfordringer møter vi alle og det koster mye energi å gå noen runder mot systemet, overmakten, dårlig kondis og ikke minst gamle mønstre i seg selv.

Det spennende med boksing er at man må holde seg rolig og avslappet. Han/hun som mister fatningen, som viser aggresjon eller overmannes av følelser, mister lett konsentrasjonen. Da blir det bare surr og man går på en smell.


Vi trente i Oslo Bokseklubbs lokale på Jordal og fikk kyndig veiledning fra Alexander Hagen, Norges fremste proffbokser og en av hans trenere Johnny Carlsen. Den gamle storbokseren Alton Bendu var også med. Max Mankowitz, den tidligere Norske landslagstreneren smilte godt av våre strabaser og kom med noen gode råd.

Boksing som lek kan være en god metafor på livet generelt. Lærer man å være til stede i øyeblikket, uten frykt, hat, sinne eller overmot, da er det noe som løsner innvendig, og det blir lettere å finne ro og flyt.

Denne roen, med erkjennelse av frykt, ubehag og overmot er hva vi prøver å utvikle i oss selv og gi det litt mer plass i hverdagen.

Foto: Erika Hebbert Larsen.

Login to post comments

Kontakt oss

Stiftelsen Yoga for livet

Organisasjonsnr: 911 641 488

Styreleder: R. Alexander Medin

Bygdøy allé 16, 0262 Oslo

Telefon: 409 42 008

e-post: ram@puroyoga.no

Sosiale medier

Nyeste bilder på Instagram