Gangsteryoga

Om gangsteryoga

Gangsteryoga begynte i 2011 med ukentlige klasser på Ila og Ringerike fengsel. Alt foregikk på frivillig basis, men siden 2014 da vi fikk midler fra Extrastiftelsen, har vi kunnet utvikle vår virksomhet til flere fengsler og flere innsatte. Vi har også kunnet jobbe aktivt med rusmisbrukere i Oslo området og holder fortsatt på med forebyggende virksomhet for disse.

For øyeblikket driver vi aktiv yogaundervisning to ganger i uken på Ila, Ringerike og i Oslo fengsel Avdeling A og B, og er en gang i uken på Berg, Bastøy og Ullersmo. Det er også planlagt kurs i Kongsvinger, Stavanger, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Værdal. Det skal også gis en grunnleggende yogalærer utdannelse for 12 innsatte på Ila forvaringsanstalt i juli og august 2014. Her vil vi også få bistand fra leger, fysioterapeuter og professorer innen Indisk filosofi.

På Ila, Ringerike og i Oslo kommer det mellom 10-15 deltagere på hver klasse. På Berg,  Bastøy og Ullersmo er det mellom 5-10 hver uke. De fleste deltagere er mellom 25-50 år, hvorav 70 % er nordmenn.

Alle deltagere kommer på frivillig basis. De som kommer jevnlig utrykker et sterkt ønske om å få et utvidet tilbud, og kunne praktisere mer enn to ganger i uken. Mange av de innsatte som sliter med sinne, angst, depresjoner, uro og ADHD, sier yoga har en positiv innvirkning på kropp og sinn, og innser at de selv må ta ansvar for utviklingen av konstruktive mønstre i seg selv.

Målsetning

Det overordnede målet med Gangsteryoga er å forbedre menneskers liv og gi aktiv hjelp til selvhjelp. Av erfaring ser vi at fundamentale endringer i menneskers liv kommer gjennom selvinnsikt og vårt hovedfokus er å kunne tilrettelegge dette med yoga som verktøy.

Kontakt oss

Stiftelsen Yoga for livet

Organisasjonsnr: 911 641 488

Styreleder: R. Alexander Medin

Bygdøy allé 16, 0262 Oslo

Telefon: 409 42 008

e-post: ram@puroyoga.no

Sosiale medier

Nyeste bilder på Instagram